Cum să albești salata de vinete. Acest fel de mâncare este ușor de preparat, dar, dacă vrem să fie cu adevărat aspectuoasă, îi putem da o culoare mai albicioasă.
Salata de vinete se prepară din doar trei ingrediente: ceapă, ulei și vinete! Un al patrulea ingredient contribuie la albirea ei. Este vorba despre oțetul alb, care are rolul de a deschide culoarea vinetelor tocate.
Dar, atenție la cantitatea de oțet adăugată în vinete! Este necesară o cantitate destul de mică pentru a albi preparatul, așa încât gustul să nu fie afectat. Oțetul alb trebuie adăugat treptat și numai în cantități mici.
Dacă nu vrei să riști cu acest ingredient, mai ai opțiunea de a folosi pastă de tahini, scrieclick.roAceastă pastă are la bază semințe cu susan coapte și măcinate mărunt. Este unul dintre ingredientele de bază ale preparatului Baba Ganoush.
Citeste siCum să faci cele mai bune vinete pane. Regula de aur pe care trebuie să o respecți ca să-ți iasă crocante la exterior și moi la interior
Folosind pasta de tahini, ai garanția că gustul salatei de vinete nu va fi deloc compromis.
În fine, există și o a treia modalitate de a albi salata – cu ajutorul sării de lămâie sau al sucului de lămâie.
Indiferent ce ingredient din cele trei vei alege, acesta va trebui adăugat treptat pe măsură ce se prepară salata.