marți, august 26, 2025
No menu items!
AcasăLifeTortul Kilimanjaro, un desert desăvârșit, care impresionează prin savoare și textură

Tortul Kilimanjaro, un desert desăvârșit, care impresionează prin savoare și textură

Fie că vrei să-l prepari pentru o reuniune de familie sau pentru o masă de duminică, acest tort va deveni cu siguranță preferatul tuturor. Cu un gust fin și o combinație de arome care se completează perfect, tortul Kilimanjaro este alegerea perfectă pentru a adăuga un strop de magie zilei tale de naștere.
Ingrediente pentru un blat de 26 cm:
-8 ouă-200 gr zahăr-150 gr făină-50 gr cacao-un praf de sare-1 linguriță extract de vanilie.
Citește și:Un desert special pentru zilele de iarnă cu ninsoare. Tortul cu fructe congelate „Lemne sub zăpadă”
-750 ml smântână pentru frișcă cu 32% grăsime-200 gr zahăr pudră-250 gr mascarpone-30 gr gelatină granulată-2 lingurițe cu extract de vanilie-un praf de sare-4 portocale mari sau 6 mandarine.
Ingrediente pentru glazură și decor:
-100 g ciocolată neagră-50 g unt-2 linguri lapte-fulgi de cocos.
Pentru a prepara tortul Kilimanjaro, începi cu pregătirea compoziției pentru blatul de cacao, urmată de coacere, răcire și secționare. În paralel, pregătești crema și o păstrezi la rece până la asamblare.
– Începe prin a preîncălzi cuptorul la 180°C.– Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri adaugă un praf de sare și bate-le spumă. Apoi, adaugă zahărul treptat, continuând să mixezi până când obții o bezea fermă.– Încorporează gălbenușurile și vanilia, amestecând ușor cu o spatulă, de sus în jos.– Cernerea făinii împreună cu pudra de cacao și adăugarea acestui amestec în compoziție se face treptat, folosind aceleași mișcări delicate, pentru a păstra aerisirea aluatului.– Pune compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt și nivelează suprafața. Coace blatul timp de 30-35 de minute, la 180°C, apoi lasă-l să se răcească.
– În bolul unui mixer, adaugă smântâna pentru frișcă rece și mixeaz-o energic până când își dublează volumul.– Adaugă zahărul treptat și continuă să mixezi până când obții o cremă fermă.– Încorporează brânza mascarpone, vanilia și un praf de sare.– Hidratează gelatina în apă, cât să o acopere, apoi dizolv-o pe baie de aburi. Încorporează gelatina în cremă, adăugând-o treptat, în timp ce amesteci intens pentru a obține o compoziție omogenă.– Curăță portocalele de coajă, îndepărtează pelicula albă și taie miezul în cuburi mici.
– Secționează blatul de tort în două părți egale. Așază prima parte pe un platou și acoperă-o cu întreaga cantitate de cremă, modelând-o astfel încât să formezi o formă sferică spre vârf.– Taie a doua parte de blat în 16 triunghiuri și așază-le deasupra cremei, cu vârfurile în sus. În interiorul acestora, adaugă cuburile de portocale.– Pentru glazura de ciocolată, topește ciocolata împreună cu untul și laptele, amestecând până când obții o compoziție omogenă.– Întinde glazura doar pe lateralele de la baza tortului, apoi decorează-l cu fulgi de cocos.
Astfel, vei obține un tort Kilimanjaro delicios și impresionant, perfect pentru orice ocazie specială!
Citește și:Simona Trușcă, rețetă de tort de morcovi. Cel mai gustos iese dacă adaugi caramel sărat!

Sursa: https://www.romaniatv.net/tortul-kilimanjaro-un-desert-desavarsit-care-impresioneaza-prin-savoare-si-textura_8801227.html

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments