marți, august 26, 2025
No menu items!
AcasăLifePâine fără frământare, rețetă pentru începători. Aproape că se face singură, ingredientul...

Pâine fără frământare, rețetă pentru începători. Aproape că se face singură, ingredientul inedit care dă tot gustul bun

Această rețetă de pâine fără frământare este extrem de simplă și aproape că se face singură! Chiar dacă timpul de dospire este mai lung, rezultatul final va merita fiecare minut de așteptare: o pâine rumenă, cu o crustă crocantă și un miez pufos și moale.
300g făină Manitoba200g făină 00340g apă călduță8g drojdie proaspătă (sau 3g drojdie uscată)10g sare2 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Într-un bol mare combină făina Manitoba cu făina 00, apoi adaugă sarea.Pune și drojdia uscată sau proaspătă și amestecă bine ingredientele.Adaugă apa călduță și uleiul de măsline, amestecând cu o lingură, fără a frământa aluatul.Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă-l să crească timp de 12-18 ore, pentru a permite aluatului să fermenteze.După ce aluatul a dospit, scoate-l din bol, presară făină pe suprafața de lucru și întinde-l cu mâinile, formând un dreptunghi.Pliază aluatul în patru, mai întâi din stânga spre mijloc, apoi din dreapta, urmat de un pliu din partea de jos și unul din partea de sus.Modelează aluatul în formă de bilă și pune-l pe o foaie de hârtie de copt. Așază-l apoi într-o cratiță adâncă (ideal din fontă), cu ajutorul hârtiei de copt.Preîncălzește cuptorul la 200-220 de grade Celsius și pune cratița în cuptor, acoperind-o cu un capac. Coace timp de aproximativ 30 de minute.După o jumătate de oră îndepărtează capacul și lasă pâinea să se mai coacă 15 minute, pentru a se rumeni frumos.Pâinea este gata: are o crustă crocantă și un miros delicios!
Sfaturi: Poți folosi doar făină Manitoba/ făină 00 sau o combinație cu făină integrală pentru un gust mai intens. Pâinea fără frământare se păstrează proaspătă mult timp, iar pentru a o conserva, o poți ține la congelator.
Citește șiCât de periculoasă este pâinea feliată din comerț. Semnalul de alarmă tras de Dragoș Pătraru

Sursa: https://www.romaniatv.net/paine-fara-framantare-reteta-pentru-incepatori-aproape-ca-se-face-singura-ingredientul-inedit-care-da-tot-gustul-bun_8675551.html

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments