vineri, august 29, 2025
No menu items!
AcasăSocietateAditivii alimentari regăsiți în Pizza Quattro Formaggi, comercializată în restaurantele din România....

Aditivii alimentari regăsiți în Pizza Quattro Formaggi, comercializată în restaurantele din România. Ce arată analiza făcută de InfoCons

Pizza Quattro Formaggi se numără printre mâncărurile favorite ale românilor atunci când ies la restaurant sau dau comandă. Totuși, aceasta nu este lipsită de aditivi alimentari, arată o analiză făcută de InfoCons, concentrată pe ingredientele și valorile nutriționale.
Potrivit datelor regăsite în meniurile fizice din restaurantele incluse în studiul realizat de InfoCons sau pe site-urile de unde consumatorii pot da comandă, situația nu este una bună. Pizza Quattro Formaggi conține o cantitate crescută de sare, dar și de zahăr.
Citește și:Cea mai simplă și rapidă pizza de casă. E pufoasă la interior și crocantă la exterior
Pizza Quattro Formaggi provine din bucătăria italiană și este făcută cu o combinație de patru tipuri de brânză, de obicei topite împreună. Datorită gustului delicios, românii o consumă în cantități mari, însă puțini știu ce aditivi alimentari se află în acestea. Potrivit unei analize InfoCons, situația arată astfel:
„Gramajul pe porţia de pizza quattro formaggi variază între 100 şi 750 de grame.
– Valoarea calorică raportată la 100 grame este cuprinsă între 230.79 kcal și 418.18 kcal , media fiind de 254.82 kcal
– Cantitate de sare raportată la 100 de grame de pizza quattro formaggi variază între 0.63 grame – 2.82 grame
– Cantitate de zahăr raportată la 100 de grame de pizza quattro formaggi variază între 0.48 grame – 3.35 grame
Atenție ! La o porție de 750 grame , cantitatea de sare poate ajunge până la 21.15 grame și până la 25.13 grame de zahăr .
– Numărul de aditivi alimentari variază între 0 – 10 , însă media numericului de aditivi alimentari ( E-uri ) este de 1
– Aditivi frecvent întâlniți: iodat de potasiu , ferocianura de potasiu (E536) , monostearat de sorbitan (E491) , acid citric (E330) , clorura de calciu (E509) , Enzime , ferocianura de sodiu (E535) , amidon modificat (E1422) , maltodextrina , lecitine (E322) , guma guar (E412) , guma de carruba (E410) , natamicina (E235) , oxizi si hidroxizi de fier (E172) , polifosfati (E452) , citrati de sodiu (E331) , digliceride (E471) , calciu disodic edta (E385) , caragenan (E407)
Pentru a idenitifica și a explicita descrierea aditivilor poate fi utilizată secțiunea de dicționar din cadrul Aplicației InfoCons .
Studiul a fost efectuat pe un număr de 32 preparate.
Atenție ! Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum maxim de 5 grame de sare pe zi și maxim 25 grame de zahăr pe zi pentru un adult”, au transmis reprezentanții InfoCons.
Citește și:O femeie a găsit o bucată de metal într-o pizza comandată de la un celebru lanț de restaurante

Sursa: https://www.romaniatv.net/aditivii-alimentari-regasiti-in-pizza-quattro-formaggi-comercializata-in-restaurantele-din-romania-ce-arata-analiza-facuta-de-infocons_8715928.html

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments