luni, septembrie 8, 2025
No menu items!
AcasăLifeCând trebuie, de fapt, să adaugi fideaua în ciorbă. Greșeala pe care...

Când trebuie, de fapt, să adaugi fideaua în ciorbă. Greșeala pe care multe femei o fac atunci când gătesc

Fideaua are un rol foarte important în ciorbă, contribuie la textura acesteia, dar oferă și un gust plăcut. Una dintre cele mai comune greșeli ale gospodinelor, atunci când facciorbă, este faptul că adaugă fideaua mult prea devreme. Astfel, va absorbi lichidul și se va înmuia prea tare, iar textura nu va mai fi cea dorită.
Citește și:Ce trebuie să faci cu perișoarele înainte de a le pune în ciorbă. Secretul gospodinelor pentru a ieși mai pufoase și mai gustoase
Momentul în care adaugi fideaua în ciorbă contează foarte mult dacă vrei ca aceasta să nu devină prea moale, tocmai de aceea ar trebui adăugată la sfârșitul procesului de gătire. Tipul de fidea folosit contează foarte mult atunci când vine vorba despre timp.
De exemplu, fideaua subțire se fierbe foarte repede, în doar 2- 3 minute, motiv pentru care ar trebui să o adaugi cu puțin timp înainte să oprești focul.
Fideaua de casă se fierbe destul de repede, având nevoie de doar 3- 4 minute pentru a se găti. Trebuie adăugată la final, deoarece se poate descompune dacă o lași în ciorbă prea mult timp, potrivitPlaytech.ro.
În cazul în care folosești fidea groasă sau tăiței, trebuie să știi că aceasta are nevoie de mai mult timp de gătire, adică aproximativ 5 –7 minute. Ea trebuie adăugată atunci când ciorba este aproape gata și trebuie fiartă la foc mic.

Sursa: https://www.romaniatv.net/cand-trebuie-de-fapt-sa-adaugi-fideaua-in-ciorba-greseala-pe-care-multe-femei-o-fac-atunci-cand-gatesc_8717113.html

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments