duminică, august 24, 2025
No menu items!
AcasăLifeCe trebuie să pui în pește pentru a ieși delicios. Secretul dezvăluit...

Ce trebuie să pui în pește pentru a ieși delicios. Secretul dezvăluit de gospodinele din Dobrogea

Dacă îți place să mănânci pește si vrei să fie cât mai delicios, atunci trebuie să ții cont de modul de preparare. Gospodinele din Dobrogea apelează la diverse trucuri pentru un rezu  ltat demențial.
În anumite restaurante, peștele este mai gustos decât dacă l-ai face acasă. Asta, pentru că există anumite trucuri la care bucătarii apelează. Totodată, și gospodinele se folosesc de micile secrete pentru a obține un rezultat uimitor.
Peștele este delicios și are numeroase beneficii pentru organism. Există o mulțime de tipuri de pește din care putem alege, în funcție de buget. Somonul este mai scump, dar își merită banii.
Pe de altă parte, există și tipuri de pește mai ieftin, bogat în vitamine și cu un gust delicios.
În zona Dobrogei, peștele este un preparat vedetă, iar asta pentru că există o mulțime de rețete, inclusiv pentru saramură sau borș, care sunt trasnmise de la o generație la alta. În același timp, modul  în care peștele se prepară poate fi diferit.
Citește și:Licoarea-minune cu proprietăți antiinflamatorii care trebuie băută pe stomacul gol. Topește kilogramele în plus și energizează organismul
În zona Dobrogei, este foarte important ce pui în pește înainte de a-l prăji. Astfel, gospodinele folosesc o combinație de ingrediente naturale ce duc la un preparat fraged, dar și delicios.
Există mai multe tipuri de marinadă. Și nu este vorba doar despre amestecul banal de făină sau mălai. Unul dintre cele mai des întâlnite este amestecul de usturoi pisat cu sare  și cu lămâie. Freacă bine peștele cu un amestec format din usturoi, sare grunjoasă și suc de lămâie. Combinația nu doar că va înmuia carnea, dar o face mai suculentă și oferă și o aromă plăcută preparatului tău.
Totodată, mai poți pune și alte ingrediente în pește înainte de a-l prepara. Dacă nu ești un fan al usturoiului, atunci poți opta pentru un alt amestec. Spre exemplu, folosește ulei de floarea soarelui sau de măsline, alături de boia dulce sau afumată și cimbru uscat. Marinada oferă o crustă aurie și crocantă peștelui. În același timp, gustul va fi diferit, bucurându-te pe deplin de rezultat.
Citește și:Peștele care pune sănătatea în pericol! Mulți români îl cumpără pentru prețul său accesibil

Sursa: https://www.romaniatv.net/ce-trebuie-sa-pui-in-peste-pentru-a-iesi-delicios-secretul-dezvaluit-de-gospodinele-din-dobrogea_8867161.html

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments