duminică, august 24, 2025
No menu items!
AcasăLifeCea mai ușoară rețetă de cozonac de Paște. O influenceriță a dezvăluit...

Cea mai ușoară rețetă de cozonac de Paște. O influenceriță a dezvăluit secretul său

Cea mai ușoară rețetă de cozonac de Paște. Pentru că este perioada cozonacilor, Andreea Olăraș le-a dezvăluit urmăritorilor săi rețeta sa.
Iată care sunt ingredientele de care a avut nevoie cunoscuta influenceriță pentru prepararea cozonacilor de Paște:
Pentru aluat
1 kg făină1 linguriță sare500 ml lapte călduț15 g drojdie uscată1 pliculeț coajă de portocală1 pliculeț coajă de lămâie250 g zahărEsență de vanilie (după gust)150 g unt topit4 gălbenușuri
Pentru umplutură
4 albușuri mixate spumăUn praf de sare150 g zahăr250 g nucă măcinată70 g stafide2 linguri mari de cacaoEsență de rom (după gust).
Citește și Sorin Bontea, rețetă de cozonac pentru Paște. Secretul bucătarului pentru un gust unic
Mod de preparare
Începem să pregătim aluatul. Se ia un bol mare, se amestecă făina cu sarea și se face o groapă în mijloc. Separat, combinăm laptele călduț cu drojdia uscată, coaja de lămâie, coaja de portocală, zahărul, esența de vanilie, untul topit și gălbenușurile și amestecăm. După ce obținem o compoziție omogenă, turnăm compoziția în gropița făcută în făină și se lasă la dospit timp de 10-15 minute, scriemytext.ro.
După acest timp, trecem la frământarea aluatului. Îl frământăm timp de 20 de minute, până când observăm că acesta devine elastic și moale. Se lasă din nou la dospit timp de două ore, într-un recipient acoperit cu un prosop curat.
Cât timp aluatul crește, ne putem ocupa de umplutură. Se ia un bol, se pun albușurile și un praf de sare și se bat cu mixerul până când se formează o spumă fermă. După aceea, se adaugă treptat și zahărul, se încorporează nuca, stafidele și esența de rom.
Citește și Rețetă de cozonac ce se rupe în fâșii. Jamila a dezvăluit secretul: „Este esențială pentru a fi pufoși”
După ce aluatul a crescut suficient, se împarte în patru părți egale. Întindem fiecare bucată de aluat și punem umplutura deasupra, după care împletim cozonacii. Îi ungem cu ou și puțin lapte. Dacă vreți, puteți presăra deasupra mac, susan sau zahăr brun.
Cozonacii se coc în cuptor la o temperatură de 170 de grade, timp de 45-60 de minute, fără ventilare.
Asta este tot, poftă bună!

Sursa: https://www.romaniatv.net/cea-mai-usoara-reteta-de-cozonac-de-paste-o-influencerita-a-dezvaluit-secretul-sau_8886826.html

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments