„Cel mai sănătos fruct din lume” a fost lăudat întrucât este „bogat în zahăr și vitaminele A, C, B1, B2 și potasiu”. Mai poartă denumirea de „mărul de cremă”, asta întrucât seamănă destul de mult cu un măr și are textură cremoasă. Fructul de cherimoya are o coajă solzoasă și pulpă albă, cremoasă, presărată cu semințe negre.
Fructul este originar din țări sud-americane precum Ecuador, Columbia și Peru. În America, cherimoya a fost cultivată pentru prima dată în 1790 în Hawaii și apoi în California, în 1871.
Pe lângă gustul său dulce și plăcut, fructul de cherimoya se remarcă prin numeroasele beneficii pentru sănătate.
Citeste siFructul care te scapă de burtă și își sterge ridurile de pe față. Dacă nu îl consumi, ar trebui să o faci
Potrivit medicului Al Mahady Touré, specialist în sănătate publică internațională, cherimoya este o sursă excelentă de fibre (3 g/100 g), cu efect laxativ natural, fiind ideală în combaterea constipației. De asemenea, are un conținut ridicat de potasiu (287 mg/100 g), esențial pentru echilibrul acido-bazic și buna funcționare a sistemului nervos.
Din punct de vedere nutrițional, 100 g de cherimola conțin:
Cu un conținut de glucide peste media altor fructe, cherimoya este recomandată în special sportivilor, pentru un aport rapid de energie după efort.
Fructul este, de asemenea, o sursă naturală importantă de magneziu, nutrient adesea deficitar în alimentația modernă, iar combinația cu vitamina B6 contribuie la susținerea sistemului nervos și a imunității. În plus, potasiul din compoziția sa ajută la prevenirea hipertensiunii.
Citeste siFructul care aduce numeroase beneficii asupra sănătății. Conține fibre și fier și are gustul unei combinații de măr, ananas și banană
„Cel mai sănătos fruct din lume” are și un potențial anticancerigen, iar consumul său regulat, în cadrul unei diete echilibrate bogate în fructe și legume, poate preveni mai multe afecțiuni grave.