duminică, septembrie 7, 2025
No menu items!
AcasăLifeCiorbă de lobodă dreasă cu iaurt, după rețeta lui Radu Anton Roman

Ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt, după rețeta lui Radu Anton Roman

Primăvara, legumele pot fi luate cu ușurință dintr-o mulțime de legume pe care le găsim în piețele din România, iar printre acestea se numără loboda, leurda, spanacul, ștevia și urzicile. O rețetă care poate fi preparată în această perioadă a postului este cea de ciorbă de lobodă. În trecut, Radu Anton Roman a dezvăluit rețeta acestui preparat delicios.
”Toată România, din martie până prin mai, lasă deoparte orice tradiţie şi experienţă rafinat-regională pentru a se îneca în ciorba de lobodă (sau ştevie, măcriş, urzici, păpădie, podbal, untişor), un fluviu naţional. Simbol al primăverii, aceste buruieni au fost înzestrate de credinţa populară, pe bună dreptate, cu puteri magice”,relata Radu Anton Roman, în lucrarea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) despre acest fel de mâncare, conform Click.
Citește și:Românii caută meniuri de post în restaurante. Cât costă un burger vegetarian sau o ciorbă de legume în postul Paștelui
Ciorba de lobodă este unul dintre felurile preferate de mâncare ale românilor, iar primăvara găsim în piețe aceste frunze roșiatice extrem de gustoase. Puțini știu că frunzele de lobodă sunt bogate în vitamine și minerale, printre care se numără vitamina C, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, fier, zinc sau seleniu. Totodată, acestea reprezintă și o sursă importantă de proteine și fibre. Iată rețeta pentru ciorbă de lobodă a lui Radu Anton Roman.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Primul pas este să spălăm bine loboda și să o tăiem în tăiței lați. Apoi, tocăm ceapa și dăm prin răzătoare morcovul. Punem legumele la fiert alături de piper în 2 litri de apă clocotită. După 30 de minute, acrim legumele cu borș, adăugăm usturoiul zdrobit, dar și sare. Ulterior, batem oul cu iaurt și punem puțină zeamă de ciorbă, după care tocăm leușteanul. La final, tragem oala de pe foc, dregem cu iaurt bătut și hrean și presărăm leuștean.
Citește și:Ingredientul secret care face ciorba de legume delicioasă. Bucătarii îl folosesc des pentru diverse mâncăruri

Sursa: https://www.romaniatv.net/ciorba-de-loboa-dreasa-cu-iaurt-dupa-reteta-lui-radu-anton-roman_8838457.html

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments