Crema de ciocolată pe care o găsim în magazine nu conține cele mai sănătoase ingrediente: ulei de palmier, zahăr rafinat și o mulțime de aditivi care sunt dăunători pentru organism. De aceea ar fi indicat să preparăm o variantă mai sănătoasă, dar la fel de delicioasă, acasă. Aceasta nu are ingrediente artificiale, conține alune autentice și se face foarte simplu și rapid.
Citește și:Secretul bucătarilor de top pentru cei mai buni cartofi copți. Uleiul de măsline le dă aroma subtilă și exteriorul crocant
Porții: 12Timp de preparare: 20 minuteDificultate: Ușoară
Ingrediente
Citește și:Experții în artă culinară au dezvăluit care este cel mai bun ulei pentru prăjit: „Asigură o rumenire fără ardere”
Mod de preparare
Prăjește alunele la 180°C timp de 12 minute, apoi lasă-le să se răcească. Mixează-le într-un blender până obții un unt fin. Adaugă pudra proteică, cacaoa, siropul de arțar, uleiul și jumătate din apă. Amestecă din nou. Adaugă treptat restul de apă, până ajungi la consistența dorită. Transferă crema într-un borcan de sticlă și savurează fără vinovăție.
Crema de ciocolată de casă este perfectă pentru clătite, smoothi-uri sau pentru a fi savurată pur și simplu.