miercuri, august 27, 2025
No menu items!
AcasăLifeCricala de ceapă, rețetă săsească străveche. Deliciul cu care gospodinele din Ardeal...

Cricala de ceapă, rețetă săsească străveche. Deliciul cu care gospodinele din Ardeal îi dau gata pe turiști

Cu toate astea, cricala de ceapă poate fi „asezonată” cu o bucată de slănină. Mâncărica aceasta delicioasă este foarte bună cu mămăliguță și, desigur, cu murături. Rețeta a fost descoperită de Claudia-Romana Rista, o tânără din Arad pasionată de descoperirea rețetelor culinare vechi, pe care s-a pus praful, scrieadevarul.ro
„Noi cricala o facem şi cu carne. Carne de porc, bucăţi mai mari, când avem. O lăsăm să fiarbă laolalta cu ceapa. Unii prăjesc în untură carnea separat şi o pun deasupra, aşa ea rămâne crocantă. Se face şi cu bucăţele de slănină afumată prăjite în untură. Le pui lângă cricală şi mămaliga, separat într-un blid. Aşa-i mai bună!”, îi explică Romanei o gospodină dintr-un sat transilvănean.

Ingredientele de mai jos sunt suficiente pentru 6-8 persoane.
Citeste siRețetă. Plăcintă oltentească cu brânză, un adevărat deliciu. Cum prepară cele mai iscusite gospodine unul dintre cele mai cunoscute deserturi
1. Într-un tuci, se căleşte la foc mic ceapă în ulei şi untură până se înmoaie. Iese şi mai bună pe soba cu lemne. În timp ce se căleşte ceapa, potriveşti de sare.
2. Dacă ai ardei, îi pui odată cu ceapă. Dacă vrei să pui bulion, îl adaugi când e aproape gata şi îi mai dai un clocot bun.
3. Dacă vrei să pui şi carne, o pui tot de la început cu ceapa la călit.
3. Ouăle se bat ca pentru omletă şi înainte de a lua de pe foc, le amesteci repede în tocăniţă.
4. Iei tuciul de pe foc și condimentezi mânarea cu sare şi mult piper.
5. Se poate servi fie caldă, fie rece, însă mămăliguța este musai să fie caldă.
Citeste siPrăjitura Babă Neagră, readusă la viață de o tânără însărcinată: ”Am găsit rețeta scrisă de mână, într-o carte veche”

Sursa: https://www.romaniatv.net/cricala-de-ceapa-reteta-saseasca-straveche_8796484.html

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments