Fasole cu sos verde este orețetăfoarte simplă, care poate fi preparată de oricine. Sosul este unul aromat și plin de savoare, dar și cu un conținut semnificativ de vitamine.
Urzicile și leurda sunt în sezonul de primăvară și numai potrivite pentru perioada de post. Se prepară rapid, într-o singură tigaie și are un gust unic.
Citește și:Ingredientul folosit de moldovence în fasolea bătută de post pentru un gust delicios
Cum se prepară rețeta de pe TikTok
„Cea mai complicată parte a acestei rețete este curățarea urzicilor. Totuși, acest proces poate avea efect terapeutic, așa că profită de moment și pune-ți gândurile în ordine. Uneori, cele mai frumoase momente de liniște apar în cele mai neașteptate activități.
Călim ceapa, adăugăm și fasolea fiartă, puțină apă, condimentăm cu sare și piper și lăsăm la foc mediu pentru 10 minute.
Între timp, ne ocupăm de sos: opărim urzicile pentru 2 minute, apoi le punem într-un bol cu apă rece. Nu le țineți mai mult în apă fiartă pentru că își vor pierde din vitamine. Folosim și o legătură de leurdă, pe care o spălăm bine.Adăugăm verdețurile într-un roboțel cu sare, ulei de măsline și puțină apă și blenduim până când obținem o pastă.
♬ original sound – cosanzenele.gatesc
Oprim focul, adăugăm un cub de unt pentru o consistență cremoasă. În cazul în care țineți post folosiți unt vegan sau fulgi de drojdie inactivă.
Ultimul: sosul verde, plin de arome… și mâncarea noastră este gata. Rezultatul? O bunătate perfectă pentru primăvară! Merge de minune cu pâine prăjită, cu ardei copt în oțet sau mămăligă rece”, se arată în descrierea rețetei devenită virală perețelele sociale.