Un aliment poate părea o opțiune sănătoasă în Postul Mare, însă, consumat în exces și gătit în moduri nesănătoase, devine un factor de îngrășare și un risc pentru sănătate. Bogdat în grăsimi și calorii, acest produs poate duce la probleme cardiovasculare, dar și de alt tip.
Citește și:Salată orientală de post. Rețeta simplă pe care o prepară toate gospodinele. Este gata în câteva minute
Icrele sunt un aliment extrem de apreciat pentru gustul lor deosebit, dar și pentru textura fină. Totuși, există numeroase controverse legate de impactul lor asupra sănătății. În funcție de tipul de icre și de cantitatea consumată, acestea pot fi atât benefice, cât și dăunătoare pentru organism.
Icrele reprezintă o sursă concentrată de nutrienți esențiali, fiind bogate în proteine, acizi grași Omega-3, vitamine și minerale. Printre principalele componente nutritive ale acestora se numără:
Cu toate că icrele au beneficii nutritive, acestea pot deveni dăunătoare în anumite condiții:
Citește și:Cum arată meniul de post, pe zile, al măicuțelor de la Mănăstirea Durău. Trei rețete mănăstirești de post gustoase și rapide