luni, august 25, 2025
No menu items!
AcasăLifeRețetă. Plăcintă oltentească cu brânză, un adevărat deliciu. Cum prepară cele mai...

Rețetă. Plăcintă oltentească cu brânză, un adevărat deliciu. Cum prepară cele mai iscusite gospodine unul dintre cele mai cunoscute deserturi

Plăcinta cu brânză se numără printre cele mai delicioase deserturi din zona Olteniei, așa că dacă vrei să te bucuri de aroma acestui preparat, vin în ajutorul tău cu o rețetă perfectă.
Citește și:Vrei să își răsfeți simțurile fără să te simți vinovat? Avem pentru tine o rețetă de plăcintă cu mere, fără zahăr și făină
Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă plăcintă cu brânză:
Mod de preparare aluat:
Într-un bol mare se adaugă făina și sarea. Treptat se adaugă apă călduță și se amestecă până se formează un aluat moale și elastic. Se frământă bine timp de 5-10 minute. Se adaugă uleiul și se continuă frământarea până când devine neted. Se acoperă aluatul și se lasă la odihnit timp de 30 de minute.
Mod de preparare umplutură:
Se amestecă brânza cu ouăle, zahărul și, opțional, esența de vanilie. În cazul în care brânza este prea lichidă, se poate adăuga puțină făină pentru a o îngroșa.
Pentru montarea plăcintei se împarte aluatul în două părți egale. Se întinde prima bucată pe suprafața presărată cu făină, astfel încât să obținem o foaie subțire. Foaia se așează într-o tavă unsă cu unt și se pune umplutura de brânză pe întreaga suprafață. Apoi, se întinde a doua bucată de aluat și se pune deasupra umpluturii, presând ușor marginile pentru a se lipi bine. Opțional, se pot face câteva tăieturi pe suprafața aluatului pentru un efect decorativ și pentru a ajuta aburii să iasă.
Plăcinta se unge cu puțin unt topit sau cu ou bătut pentru a obține o culoare aurie. Plăcinta se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 30-40 de minute sau până când aluatul devine rumen și crocant.
La final, se lasă la răcit înainte de a o tăia. Se poate presăra puțin zahăr pudră dacă vă place să fie mai dulce.
Citește și:Plăcintă de mere cu aluat turnat. Cum fac bucătăresele din Ardeal rețeta din străbuni

Sursa: https://www.romaniatv.net/reteta-placinta-oltenteasca-cu-branza-un-adevarat-deliciu-cum-prepara-cele-mai-iscusite-gospodine-unul-dintre-cele-mai-cunoscute-deserturi_8795065.html

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments