miercuri, august 27, 2025
No menu items!
AcasăLifeSavarine de casă cu multă frișcă și bine însiropate. Secretul Jamilei de...

Savarine de casă cu multă frișcă și bine însiropate. Secretul Jamilei de la final dă tot gustul bun

Savarina la tavă este un desert irezistibil, iar rețeta de la Jamila te va ajuta să obții o prăjitură delicioasă. Iată pașii și ingredientele necesare pentru a o prepara acasă.
Pentru aluatul savarinei ai nevoie de 400 g de făină, 5 ouă, 100 g de unt topit, un praf de sare, 200 ml de lapte, 30 g de zahăr vanilat și 10 g de drojdie uscată.
Pentru siropul delicios al savarinei îți trebuie 500 ml de apă, 200 g de zahăr și 2 linguri de esență de rom. Jeleul îl faci din 700 g de căpșuni, 200 g de zahăr și 25 g de gelatină.
Pentru decor sunt necesare 700 ml de smântână pentru frișcă, 80 g de zahăr pudră și o linguriță de esență de vanilie.
Citește șiCum face Jamila clătite pufoase și gustoase. Le poți face foarte simplu, fără să cântărești ingredientele
Încălzește laptele (dar nu fierbinte) și adaugă-l într-un bol. Amestecă-l cu zahărul și drojdia, lăsându-le să se dizolve complet. Pune ouăle, apoi untul topit și răcit. Omogenizează bine cu un tel, după care încorporează făina și sarea. Aluatul va fi moale, similar cu cel de cozonac. Odată ce ai obținut o compoziție netedă, frământă aluatul aproximativ 5 minute, trebuie să fie suplu. Acoperă bolul cu folie și lasă-l să dospească, susțineJamila.
După ce aluatul a crescut, dă-i din nou un mic amestec pentru a scăpa de bulele de aer, apoi pune-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Preîncălzește cuptorul la 180°C și lasă aluatul să se coacă timp de aproximativ 20 de minute, până se rumenește frumos. După coacere, lasă-l să se răcească jumătate de oră.
Pentru jeleu, pune căpșunile într-o cratiță și adaugă zahărul. Pasează-le cu un mixer și lasă-le să fiarbă 5 minute. Hidratează gelatina și amestec-o cu piureul de căpșuni.
Pentru a prepara siropul, fierbe apa și zahărul până se dizolvă complet, apoi adaugă esența de rom și lasă-l să se răcească.
Când blatul s-a răcit, înțeapă-l cu o scobitoare pentru ca siropul să pătrundă bine. Toarnă siropul și puțin jeleu peste el, având grijă să fie bine însiropat. Bate smântâna cu zahărul pudră și esența de vanilie până devine frișcă, apoi pune-o deasupra savarinei. Poftă bună!
Vezi șiSecretul Elwirei Petre pentru cel mai bun cheesecake la cuptor. Nu crapă și iese super delicios

Sursa: https://www.romaniatv.net/savarine-de-casa-cu-multa-frisca-si-bine-insiropate-secretul-jamilei-de-la-final-da-tot-gustul-bun_8733520.html

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments